16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 19:30
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Menu van de dag – Boerenkoolstamppot met prei en spekjes

MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.

Menu van de dag - Boerenkoolstamppot met prei en spekjes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 1 prei (ca. 200 g)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 4 el olie en 20 g boter
  • 4 verse worstjes of 350 g verse worst (braadworst) aan een stuk
  • 75 g ontbijtspek, in blokjes
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 1½-2 dl melk of kookvocht
  • 1 el mosterd
Instructies
  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Snijd de prei in smalle ringen, pel en snipper de knoflook. Verhit in een koekenpan de helft van de olie en wat boter en bak hierin de worst rondom bruin.
  2. Laat het vlees op laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
  3. Keer nu en dan.
  4. Bak de spekblokjes in een wok in de rest van de olie ca. 2 minuten.
  5. Voeg prei, knoflook en boerenkool toe en roerbak tot de boerenkool geslonken is.
  6. Laat op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden.
  7. Giet de aardappelen af. Stamp het boerenkoolmengsel door de aardappelen.
  8. Voeg melk of kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. Schenk een kopje warm water bij de worst.
  10. Roer de vleesaanbaksels los en breng de jus op smaak met mosterd en peper en zout.
  11. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de worst en mosterdjus erbij.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?