Menu van de dag – gestoofde runderlapjes met pompoen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Hollands
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Wederom een zeer smakelijk gerecht van DEEN Supermarkten en natuurlijk zijn al deze ingrediënten zijn verkrijgbaar bij Deen Supermarkten.
Ingredients
- 2 el boter
- 600 g doorregen runderlappen, in 8 stukken
- 1 el bloem
- 1 el olie
- 6 sjalotten, gehalveerd
- 600 ml runderbouillon
- 2 el balsamicoazijn
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 2 kruidnagels
- 400 g pompoen, geschild en in stukken
- 8 gedroogde dadels zonder pit, gehalveerd
Instructions
- Verhit de boter in een grote braadpan en bestuif het vlees met zout, peper en bloem.
- Braad het vlees in 3 porties om en om aan.
- Schep uit de pan en roer de aanbaksels los.
- Voeg de olie en sjalotten toe en fruit circa 4 minuten.
- Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij.
- Voeg de kruiden en kruidnagels toe.
- Laat het vlees met het deksel op de pan op de laagste stand in circa 2 uur gaar worden.
- Voeg de pompoen en dadels toe en laat zonder deksel nog 20-30 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Lekker met aardappelpuree of frietjes en een rucolasalade.
Reageer