18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 14:15
Medemblik Actueel.

De Bloesem in Wognum van prachtobject naar brekebeentje

WOGNUM – Het wil maar niet lukken met de klimaatinstallaties in MFC de Bloesem in Wognum. Al ruim vier jaar lang moet er wekelijks onderhouds- en herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd om de boel draaiende te houden.

Één van de oorzaken is dat het gebouw zelf klimatologisch slecht is, of zoals Jack Stam van de VVD het verwoord, “een erbarmelijk slecht gebouw en ongeschikt qua leefklimaat voor twee scholen,kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en fitnessruimte.”

Lees ook: Fouten installateur zorgen voor financiële strop Medemblik

Des te meer reden voor Jack Stam om nogmaals flink aan de bel te trekken bij het college om nu voor eens en altijd met een passende oplossing te komen. Jack Stam zegt: ” In het gebouw maakt men gebruik van een WKO-installatie, deze installatie levert duurzame warmte in de winter en koude in de zomer. Althans zo zou het moeten zijn in de zomer. Temperaturen van 25 graden en meer bij aanvang van een beetje zomerse dag zijn geen uitzondering. Kinderen hebben recht op een prettige werkomgeving, zodat zij met plezier kunnen spelen en leren. Ik roep dan ook diegenen op die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van dit gebouw om eindelijk na vier jaar de handschoen echt op te pakken en rigoureuze maatregelen te treffen. ”

Lees ook: Constructiefout de Bloesem kost Medemblik 13000 euro

Jack Stam(VVD) wil van het college wel eens weten of zij uberhaupt wel op de hoogte zijn van de klimatologische omstandigheden bij De Bloesem en of er al plannen zijn gemaakt om dit op een zo kort mogelijke termijn op te lossen. Maar ook hoeveel geld het de gemeente tot nu toe heeft gekost om de technische installatie te verbeteren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?