Eva Buurman tekent contract bij Britse topploeg

WERVERHOOF – Eva Buurman maakt een mooie stap. De Wervershoofse verkast van Parkhotel naar het Britse Drops. De 23-jarige renster hoopt zich bij de Britse ploeg, die beduidend hoger staat op de wereldranglijst, verder te ontwikkelen.

Het afgelopen seizoen maakte Buurman een flinke ontwikkeling door. Zo stond de West-Friese als derde op het podium van de Trofee Wynants, was ze vijfde in de Spar Diamond Tour en vierde in de slotrit van de Thuringen Rundfahrt.

Eva Buurman zegt in een reactie over haar vertrek naar de Engelse ploeg: “Ik ben erg blij om deel te nemen aan de Drops-familie, ze hebben me veel vertrouwen in mij getoond, wat ik belangrijk vindt als ik me voorbereid om de volgende stap in mijn ontwikkeling als wielrenster te kunnen maken. Bob gelooft in mij als een potentiële toekomstige mededinger voor Amstel Gold Race, dat is mijn droomrace. Ik ben er klaar voor om mijn volgende stap te maken met hun ondersteunende en vertrouwen inspirerende omgeving“.

Maar ook Drops Cycling Team is verheugd op haar komst. De woorvoerder van het team zegt tegen Medemblik Actueel: “We zijn verheugd om Eva Buurman voor 2018 te hebben kunnen contacteren. Ze is een van de opvallende jonge talenten in Europa en we hebben haar voortgang al een tijdje gevolgd. Eva is een perfecte aanvulling voor ons team. Haar lichte, positieve persoonlijkheid, gecombineerd met haar stevige vastberadenheid om op de fiets te slagen, maakte haar een duidelijk winnaar. Het is geen geheim dat we een ambitieus jong team zijn en Eva is een ambitieuze jonge renster. We kijken ernaar uit om samen met haar te werken!”

Reageren via facebook