Eva Buurman rijdt aankomend seizoen voor Boels-Dolmans Cycling Team (Foto aangeleverd)

Eva Buurman stapt over naar Boels-Dolmans Cycling Team

WERVERSHOOF – Na een jaar voor een Engelse ploeg te hebben gereden stapt Eva Buurman uit Wervershoof alweer over naar een Nederlandse ploeg.  Boels-Dolman Cycling Team laat weten trots te zijn dat zij Eva Buurman hebben kunnen toevoegen aan het team.

Buurman, die als schaatsster in het wielrennen terechtkwam, heeft het afgelopen jaar getoond goed mee te kunnen in het internationale wielerpeloton. Ze won het jongerenklassement in de Cadel Evans Great Ocean Road Race, behaalde zes keer een top tien in de Lotto Thüringen Ladies Tour, werd achtste in het klassement van de Women’s Tour en behaalde de veertiende plek in de Trofeo Binda.

[penci_related_posts taxonomies=”undefined” title=”Meer wielernieuws” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” displayby=”tag” orderby=”title”]

Genoeg reden voor team manager Danny Stam om de 23-jarige rensters uit Noord-Holland te benaderen voor zijn team.

“Tijdens de Giro Rosa werd ik door Danny benaderd over wat ik volgend jaar zou gaan doen,” vertelt Buurman. “Ik voelde me best wel vereerd dat Boels-Dolmans interesse in mij had. Er volgde snel een gesprek met Danny en eigenlijk voelde het voor mij gelijk goed. Ik had snel de beslissing gemaakt; Boels-Dolmans is op dit moment in mijn ogen dé ploeg waar ik me het beste kan doorontwikkelen als wielrenster.”

Buurman’s carrière is nog maar kort, maar ze heeft in die korte tijd wel al veel progressie laten zien. “Als ik er zo op terugkijk, is mijn ontwikkeling toch wel snel gegaan,” bevestigt Buurman.

Een jaar nadat ze zich tot Nederlands kampioene bij de studenten kroonde – een titel die ook Chantal Blaak ooit won –, voegde ze zich in 2016 bij het Nederlandse UCI-team Parkhotel-Valkenburg. Daar reed ze twee jaar voor ze overstapte naar Trek-Drops.

“Ik ben er zeker van dat het jaar bij Trek-Drops heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling,” zegt Buurman. “Dit seizoen heb ik bij hen de mogelijkheid gekregen om echt veel WorldTour-wedstrijden te rijden, waarbij ik ook soms als ‘kopvrouw’ werd ingezet.”

“Danny en ik hebben besproken hoe hij mij ziet als renster en hoe ik mezelf in de ploeg zou zien,” vertelt Buurman. “Het zullen waarschijnlijk meer de heuvelachtige koersen worden voor mij, maar dit zullen we allemaal nog verder bespreken.”

“Ik wil vooral doorgaan met stappen zetten en ik denk dat ik veel kan leren van mijn nieuwe ploeggenoten” besluit ze. “Toch best wel gaaf dat volgend seizoen de huidige wereldkampioene en Olympisch kampioene mijn ploeggenoten zullen zijn.”

Terwijl Buurman juist weer terugkeert naar een ploeg uit haar thuisland, maakt Katie Hall als Amerikaanse de grote stap naar een Europese ploeg. Hall kwam in 2014 bij United Healthcare terecht en heeft sindsdien voor het Amerikaanse continentale team gekoerst.