10.6 C
Medemblik
19 oktober 2020 18:05
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Stoofpotje met zoete aardappel

Stoofpotje met zoete aardappel

Wat eten wij vandaag: Stoofpotje met zoete aardappel Wat eten wij vandaag: Stoofpotje met zoete aardappel Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el verse gember, geraspt
  • 2 blikjes linzen, uitgelekt
  • 2 el tomatenpuree
  • 5 zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 4 paprika’s, in blokjes
  • 5 el pindakaas
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 g boerenkool, panklaar

Instructies

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, gember en linzen toe en roer kort door. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 4 minuten mee.
  2. Voeg de zoete aardappel, paprika en pindakaas toe en schep alles goed door elkaar. Voeg de bouillon toe en kook circa 15 minuten op middelhoge stand.
  3. Voeg dan de boerenkool toe en kook deze nog 2 minuten mee.

Reageren via facebook