Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Fusilli met boerenkoolpesto en kip


Menu van de dag - Fusilli met boerenkoolpesto en kip
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 200 g champignons
  • 300 g fusilli
  • 100 g panklare boerenkool
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 75 g geroosterde walnoten
Instructies
  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grillpan en gril de kipfilets samen met de champignons op een hoge stand in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook intussen de pasta.
  4. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht.
  5. Maal de boerenkool, knoflook, kaas en walnoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Voeg 6 eetlepels olie en 4 eetlepels kookvocht toe en maal tot een gladde pesto.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Roer de pesto en champignons door de pasta.
  9. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken.
  10. Snijd de kip in schuine plakken en serveer op de pasta.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 770 kcal Vet: 42g Koolhydraten: 57g Eiwitten: 39g

 

Reageer op dit onderwerp