Menu van de dag – Fusilli met boerenkoolpesto en kip
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 kipfilets
- 200 g champignons
- 300 g fusilli
- 100 g panklare boerenkool
- 1 teentje knoflook
- 100 g parmezaanse kaas
- 75 g geroosterde walnoten
Instructions
- Verhit 2 eetlepels olie in een grillpan en gril de kipfilets samen met de champignons op een hoge stand in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de pasta.
- Giet af en bewaar 1/2 kopje kookvocht.
- Maal de boerenkool, knoflook, kaas en walnoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg 6 eetlepels olie en 4 eetlepels kookvocht toe en maal tot een gladde pesto.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de pesto en champignons door de pasta.
- Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken.
- Snijd de kip in schuine plakken en serveer op de pasta.
Serving size: 4 Calories: 770 kcal Fat: 42g Carbohydrates: 57g Protein: 39g
Reageer