IVN – Fietstocht mooi West-Friesland

OOSTWOUD – Ontdek de West-Friese pracht per fiets! Historische dorpen, prachtige oude bomen en ruimte zover je kan kijken! Dinsdag 12 september start om 10.30 uur een gratis IVN fietsexcursie voor volwassenen. Neem zelf proviand mee voor onderweg. Verzamelplek is het Egboetje aan de Liederik 15, 1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert).

Onder leiding van een IVN-gids ± 15 km toeren langs het Egboetswater, waterberging en prachtige beschermde dorpsgezicht van Twisk met, waterberging De Skoôt bij Opperdoes en via Medemblik (de oudste stad van West-Friesland) weer terug naar het Egboetje. Met tussenstops voor uitleg over wat er onderweg valt te zien aan (water)vogels, planten, en bijzondere bomen. De West-Friese boerderijhistorie en het weidse landschap is het afstappen waard; dat is mooi in ieder seizoen.

Reageren via facebook