De Groene Route, Open Tuinen en Kwekerijen

WESTFRIESLAND – De Groene Route organiseert 6 opentuin weekenden en een open avond in het jaar. De enthousiaste deelnemers willen graag hun tuinen delen met anderen. Groene inspiratie voor iedereen met de nadruk op milieu en diervriendelijk tuinieren om een grotere diversiteit in de tuin en de natuur te stimuleren. Wat is mooier dan veel vogels, dieren en vlinders in de tuin te hebben. Dan is er minder kans op plagen en is er meer evenwicht in de natuur en de tuin.

Tegenwoordig is het heel belangrijk om onze bijen en hommels te behouden, ze zijn tenslotte onmisbaar voor het bevruchten van gewassen, vruchten en bloemen. Naast de open tuinen zijn diverse kwekerijen open, die allemaal op een duurzame en milieubewuste manier planten kweken. Hier zijn vele mooie planten te koop. Tevens is Stichting Egelopvang Dikke Prik te bezoeken op drie zondagen door het jaar.

Zaterdag 14 en zondag 15 juli zijn de volgende tuinen open:

  • Bezoektuin Beleef ’t in Westwoud (10-18 uur)
  • De tuin van Ageeth Meeuwes in Opperdoes (11-17 uur)
  • Versicolor Tuinen en Ontwerp in Lutjewinkel (11-17 uur)

Op zaterdag is Ilnaculin in Schellinkhout open van 13-17 uur. De Bolderik in Wervershoof is open van 11-17 uur. Dit is een ecologische kwekerij gespecialiseerd in de productie en verwerking van bloemzaden van inheemse kruidachtige gewassen.

Op zondag is de tuin van de Familie Neefjes in Wervershoof geopend van 11-17 uur.

Er wordt een kleine entreeprijs gevraagd, meestal is er koffie of thee te krijgen. Let op, niet alle tuinen zijn ieder weekend geopend. Kijk voor de deelnemende tuinen en kwekerijen en voor meer informatie op www.degroenroute.nl of bezoek onze facebookpagina.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.