Het Stadtman-terrein waar vanwege de aanwezigheid van Egels in de zomermaanden niet gemaaid mag worden (Foto: GoogleMaps)

Egels in nood na maaibeurt Stadtman-terrein

MEDEMBLIK – Of ze het niet weten of gewoon doen maar het gras op het voormalig Stadtman-terrein is afgelopen week tegen alle wettelijke regels in gemaaid. Dit terwijl er een tiental egels op dat terrein leven en de egels is een beschermd dier in Nederland waardoor het  maaien van het gras verboden is.

Diverse inwoners van Medemblik hebben Medemblik Actueel gevraagd om hier eens aandacht aan te besteden waarop de redactie contact heeft gezocht met dierenvriend Siem Zeilemaker, deze wist te melden dat hij hoogst verbaast over deze actie is, en aankomende maandag direct vragen gaat stellen wie verantwoordelijk is voor deze actie en hoe in de (nabije) toekomst dit soort acties kunnen worden tegengegaan.

Zeker 2 egels hebben een gruwelijke dood gevonden in de maaimessen van de motormaaier, de anderen zijn nog niet gevonden.  Mocht u een egel overdag in dat gebied tegenkomen dan is deze vaak in nood omdat egels nachtdieren zijn.  Waarschuw daarom dan direct de Bonte Piet, de enige opvang in West-Friesland die egels mag opvangen.  Ga hem zelf niet meenemen naar huis, dat is namelijk verboden.

 

Reageren via facebook