Medemblik Actueel.

De selectie van Strandvogels 1 (Foto: Strandvogels)
Voetbal

AZ JO19 net een maatje te groot voor Strandvogels 1

ONDERDIJK – Op 2 juni (of 12 juni, daarover verschillen de meningen) 1932 bestond Strandvogels 85 jaar. In 1932 werd in Onderdijk een eigen voetbalclub opgericht en die is nog altijd springlevend. En natuurlijk moet er even stil worden gestaan bij zo’n jubileum, want het is niet zomaar wat. Er werd dan ook een speciale wedstrijd georganiseerd en voor mij als AZ-fan helemaal een speciale. Want voor het eerst in de historie, voor zover ik weet tenminste, speelden mijn twee favoriete clubs tegen elkaar.

Niet het grote AZ kwam naar Onderdijk, maar de Onder 19-ploeg. Dat was een goede keus, want dat team bleek voetballend gezien al een kluif die (te) groot was voor Strandvogels. Na ruststand van 0-4 wist AZ in de tweede helft net de dubbele cijfers te halen. Maar desondanks zullen de spelers van Strandvogels een mooie avond hebben gehad. En ik als Strandvogels- en AZ-fan helemaal natuurlijk!

Strandvogels 1 – AZ JO-19

Wedstrijddatum: woensdag 23 augustus 2017
Uitslag: 0-10 (0-4)
Scoreverloop: lijkt me duidelijk

Selectie:
Edwin Hoogland, Izak Verwoert, Tim Leeuw, Jeroen Mol, Merlijn Weel, Rowin de Wit, Mitch Hofland, Bryan Broedersz, Erwin Neuvel, Tim Broersen, Jordy Wel, Rens Grooteman, Dawid Zerek, Stijn Sierkstra, Wout Sierkstra, Thom Heeren

Reageren via facebook