19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 10:25
Medemblik Actueel.

Aan de finale van de derde klas driebanden doen maar liefst drie leden van biljartclub De Hoop uit Andijk mee. (Foto: aangeleverd)

Start biljartseizoen met finale derde klas driebanden in Andijk

ANDIJK – Zoals gebruikelijk vindt de finale van de derde klas driebanden in het eerste weekend van september plaats, tevens het begin van het biljartseizoen. Locatie: café-pension Het Ankertje aan de Dijkweg 338 in Andijk. Het wordt dit keer een memorabele finale want er doen namelijk drie mensen van biljartclub De Hoop uit Andijk mee; en misschien wel vier, want Jan Vriend is de eerste reserve.

De drie clubleden van De Hoop hebben allen een andere nationaliteit: Duits, Engels en Nederlands. Dat is al bijzonder te noemen. De man van Duitse afkomst is Norman Werzner. Hij woont al jaren in Nederland en is bloedfanatiek. Dan is er de Engelsman: Gary Pritchard. Hij is, naast lid van De Hoop, tevens competitieleider. Hij staat bekend om zijn miraculeuze driebanders (ook wel kraaien genoemd). De Hollander die tegen het geweld op moet boksen heet Piet Buis. Hij heeft het voordeel dat hij zeer ervaren is met zijn 91 jaar. Hij staat voor het eerst in zijn leven in een finale! Natuurlijk is dit al een prestatie op zich. Voor zover de organisatie weet, heeft er nooit eerder iemand van 91 jaar oud in een finale gestaan.

De speeldagen zijn donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 september. De aanvangstijden zijn op donderdag en vrijdag 19.00 uur en zaterdag om 11.45 uur. Natuurlijk is de entree gratis en wordt ook nog een leuke loterij gehouden. De organisatie is in handen van biljartclub De Hoop.

Reageren via facebook