14.4 C
Medemblik
22 oktober 2020 13:33
Medemblik Actueel.

Monique Kaarsenmaker uit Wervershoof hielp tijdens de zondagopenstelling van Molen De Hoop met koffie en thee zetten, verkopen en serveren. (Foto: aangeleverd)

Wervershoofse meelmolen De Hoop en Leekerweidegroep gaan samenwerken

WERVERSHOOF / WOGNUM – Molen De Hoop uit Wervershoof en LeekerweideGroep zijn deze zomer gestart met een mooie samenwerking op het gebied van vrijwillige inzet. Cliënten van LeekerweideGroep zijn door Molen De Hoop gevraagd om te helpen bij evenementen en in de winkel die op zaterdag en zondag geopend is tijdens de zomerperiode. Ann Ligtvoet uit Wognum en Monique Kaarsenmaker uit Wervershoof zijn de eerste cliënten van LeekerweideGroep die een leuke ervaring hebben gehad bij Molen De Hoop, meldt RODI Media.

Cupcakes versieren en limonade inschenken

Ann heeft geholpen tijdens de hobbymarkt. Ann volgt een opleiding niveau 2 Zorg en Welzijn bij het Horizon College. Voor haar was de hobbymarkt een waardevolle ervaringsdag. Ann was betrokken bij de kinderactiviteiten. Ze hielp onder meer met het versieren van cupcakes en inschenken van limonade. “Een gezellige en leerzame dag”, volgens Ann. Monique heeft geholpen tijdens de openstelling van de molen op zondag. “Ik heb op zondag vrij en het lijkt me leuk om op deze vrije dag af en toe te helpen in de molen. Het eerste uurtje was het nog een beetje spannend, maar door de goede begeleiding van Lia was ik al snel gewend en lekker aan het werk.” Monique heeft geholpen met koffie en thee zetten, verkopen en serveren. “Het was een heel gezellige zondag. Als bedankje kreeg ik pannenkoekenmeel van de molen mee naar huis.”

Zowel Molen De Hoop als LeekerweideGroep wil de samenwerking graag voortzetten. “Samenwerken en elkaar versterken door vrijwillige inzet is een prachtig initiatief”, laten beide organisaties weten.

Reageren via facebook