Medemblik Actueel.

Hoogheemraadschap: ‘Eind dit jaar plannen, Grootslag Andijk, er gebeuren teveel ongevallen’

ANDIJK – Het Hoogheemraadschap komt nog voor het einde van het jaar met plannen waarin een grootscheepse aanpak van Het Grootslag om het verkeer veiliger te maken en zo het aantal ongevallen drastisch omlaag te krijgen uit de doeken wordt gedaan.

Begin 2017 zullen dan de bewoners van Het Grootslag worden geïnformeerd door het Hoogheemraadschap over deze plannen. Ondertussen is het Hoogheemraadschap druk bezig met het plaatsen van waarschuwingsborden en worden er strepen op de weggetrokken die de automobilist moet wijzen op de gevaarlijke situatie op de wegen in Het Grootslag.

Het Hoogheemraadschap wil Het Grootslag in 1x aanpakken, en geen tijdelijke maatregelen nemen die dan over een jaar of 2 weer aangepakt moeten worden. Omwonenden van de gevaarlijke kruispunten roepen al jaren om rotondes op deze kruispunten om zo het aantal ongevallen terug te brengen maar ook om veel vaker snelheidscontroles. Zo wordt op de Gedeputeerde Laanweg vaker 100km/u of sneller gereden dan de toegestane 60km/u. 

Reageren via facebook