Leerlingen van basisschool Het Koggeschip uit Medemblik doen ook dit jaar weer mee aan de Landelijke Opschoondag

MEDEMBLIK – De leerlingen van basisschool Het Koggeschip uit Medemblik doen ook dit jaar weer mee aan de Landelijke Opschoondag. In de week van 16 t/m 20 maart gaan ze elke dag afval rapen.

“We ruimen het schoolplein op, maar gaan ook de wijk in. De kleinere kinderen blijven wat dichter bij huis. En de kleuters worden 1 op 1 gekoppeld aan leerlingen van groep 6-7. We maken ook groepjes en verdelen die dan over de wijk,” aldus directeur Beppie Keijzer.

Schone omgeving voor leerlingen

Beppie Keijzer; “Als je elke keer een beetje opruimt, dan blijft het schoner. Kinderen zien dat een schone omgeving fijn is. De kinderen nemen tijdens hun opruimtocht zoveel mogelijk afval mee terug naar school”. Volgens Beppie zijn dat vooral blikjes, plastic flesjes, chipzakjes en snoeppapier. “Een mooie aanleiding om het daarna in de groep nog even te bespreken,” legt ze uit. Dat is ook haar belangrijkste tip aan andere scholen die meedoen. “Bespreek regelmatig het zwerfvuil, zodat het in de hoofden van de leerlingen blijft hangen. Dan dragen we met zijn allen bij aan een beter milieu.”

Doe ook mee!

Samen met school, (sport)club, buren of alleen aan de slag op 21 maart? Wacht dan niet langer en meldt u aan. De gemeente zorgt voor al het materiaal zoals prikkers, vuilniszakken, hesjes en iets lekkers!
Stuur voor 16 maart een e-mail naar opschoondag@medemblik.nl. Vermeld met hoeveel mensen en waar u de actie organiseert en hoeveel prikkers en vuilniszakken u nodig heeft. Na aanmelding krijgt u alle benodigde informatie over 21 maart

Reageren via facebook