Startsein op afstand voor Tripkouw fase 2 Midwoud

MIDWOUD – Door de aanscherping van de Coronamaatregelen was het niet mogelijk op het heien van de eerste paal zoal gebruikelijk samen te vieren. Toch wilde aannemer Kuin en wethouder Andrea van Langen deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom gaf ze vanuit haar huis alsnog symbolisch het startsein voor het heien.

Midwoud is een prachtige kern om te wonen. Een landelijke omgeving met een goede aansluiting op de A7. Wethouder Van Langen: “We vinden het belangrijk voor de leefbaarheid van kleine kernen dat er woningen gebouwd worden. Want alleen met voldoende woningen en inwoners kunnen we het huidige voorzieningenaanbod op peil houden of verbeteren, zodat onze kernen vitaal blijven.

Eerder zijn 44 woningen (fase 1) gerealiseerd. Fase 2 bestaat uit 11 huurwoningen, 34 koopwoningen en 2 vrije kavels. Tripkouw-Oost II in Midwoud. Het heiwerk is al in volle gang. Jan Kuin: “Wij zijn ontzettend trots op ons project. Alle woningen zijn reeds verkocht, inclusief de 2 kavels. Ook voor de kopers van deze 2 kavels gaat Kuin mooie vrijstaande woningen bouwen. Het is jammer dat door de huidige omstandigheden de officiële handeling gezamenlijk met alle kopers en betrokkenen niet heeft kunnen plaatsvinden. Op een later tijdstip, als er een ruime versoepeling van de maatregelingen wordt afgekondigd, gaan we alsnog een officiële handeling organiseren met de toekomstige bewoners.”

Reageren via facebook