Medemblik Actueel.

Henk schept een nieuw bijenvolk. (Foto: Douwe Greydanus)
Flora en fauna

Open Bijenboet Andijk

ANDIJK – De jaarlijkse Open Bijenboet bij imker Henk Stam wordt dit jaar zondag 27 augustus gehouden. Van 13.00 tot 17.00 uur geven aan de Molenweg 27 in Andijk een aantal hobbyimkers van de Bijenteeltvereniging West-Friesland demonstraties. Martijn Kort gaat honing slingeren en Jan Koomen laat zien hoe nieuwe wasplaten van bijenwas worden gemaakt.

Tijdens deze informatieve doe- en proefmiddag is er mogelijkheid om met een kap op in bijenkasten te kijken en het Buckfast-bijenbroedsel van dichtbij te zien in een wolk van zoete honinggeur. Kinderen mogen helpen met honing slingeren en waskaarsen rollen tegen een vergoeding. Uiteraard worden honingproducten te koop aangeboden; gezeefd en rechtstreeks uit de raat. Geïnteresseerden die overwegen om in de toekomst bijen te gaan houden, kunnen zich alvast aanmelden voor de beginnerscursus ‘Bijen houden’ die in het voorjaar van 2018 wordt gehouden.

Reageren via facebook