Westfriesland SEW richt zich volledig op opleiding eigen jeugd

NIBBIXWOUD – Achter de schermen heeft Westfriesland SEW de afgelopen maanden een stevig fundament gelegd om de eerstkomende jaren weer mee te kunnen doen om de prijzen. Sinds 1979 speelt de club onafgebroken in de Eredivisie en is daarmee de langst op het allerhoogste niveau spelende vereniging. Het laatste kampioenschap dateert echter uit 2004 en de laatste prijs, de landelijke beker, uit 2011.

Begin dit jaar verscheen het Topsportplan “Uit de Startblokken”. Kernpunten van dit plan zijn; – uitbreiding van het aantal trainingsuren en het vergroten van de fysieke fitheid – een betere aansluiting van de jeugdopleiding op de seniorenselecties – uitbreiding en verdere professionalisering van de jeugdopleiding.

Handbalacademie

Inmiddels is een begin gemaakt met de uitvoering van dit plan. Komend seizoen zal de selectie vier avonden (in plaats van drie) per week gaan trainen, waarbij – op twee speelsters van de Handbalacademie na – de gehele selectie aanwezig zal zijn. Negen junioren zullen vanuit de succesvolle jeugdopleiding worden doorgeschoven. De jeugdopleiding, die bestond uit de A1/B1/C1 topsportlijn, wordt volgend jaar uitgebreid met een C1/C2 en een D1/D2/D3 jeugdselectie. Daarmee wordt beoogd een bredere kweekvijver te realiseren, zodat op de langere termijn uit een groter potentieel kan worden geput. In de Technische Commissie zitten een aantal oud-speelsters, die heel veel Eredivisie ervaring meebrengen.

Schotkracht gaat maar snelheid komt

De Dames 1 selectie is inmiddels met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De selectie verliest aan schotkracht door het vertrek van Amy Oostveen (Quintus) en Lisa Bos (gestopt) en aan ervaring, Sylvia Zwarthoed, Nicole Wenker en Olga Swagerman stoppen, Miranda Hooiveld gaat terug naar VVW). Daar staat tegenover dat door de komst van veel junioren en vier speelsters van buitenaf de selectie aan snelheid en variatie heeft gewonnen. Van buiten komen Riejanne Blaauw (Aalsmeer, Handbalacademie), Beau Groot en Amber Roozendaal (VVW) en Joyce Wagemaker (JHC) de gelederen versterken.

Dames 2 zal als beloftenteam meer nog dan in andere jaren een combinatie zijn van ervaring en een groot aantal jeugdspeelsters, die ervaring kunnen opdoen. Deze jeugdspeelsters zullen ook in belangrijke mate zijn aangehaakt bij het topsportprogramma van Dames 1 met het oog op doorstroming.

De selectie zal net als vorig seizoen onder leiding staan van Ronald van de Kamp, die de ambitie heeft om met deze groep verder te bouwen en op de dinsdag wordt hij geassisteerd door Emile Goossens. De fysieke trainingen staan onder leiding van Timo Beemster en Jorien Kooy heeft het keepershirt omgeruild voor die van keeperstrainer. Begeleiding is in handen van Monique Smit. Dames 2 zal worden gecoacht door Mirjam Stuifbergen-Sterk en getraind door Saskia Roukema. Begeleiding is in handen van Barbara Burggraaf.

Reageren via facebook