Topsporters steunen Jordy Mol om zijn droom te verwezelijken

NIBBIXWOUD – Zwemster Edith van Dijk en kickbokser Ernesto Hoost ondersteunen de vijftienjarige trampolinespringer Jordy Mol uit Nibbixwoud. Jordy houdt een inzamelingsactie om zo de volgende stap in zijn sportcarrière te kunnen maken.

De crowdfundingactie ‘Help mij naar grote hoogte!’ wordt nu al gesteund door veel mensen in West-Friesland en zeker in Nibbixwoud. Nadat Jordy in 2014 begon met trampolinespringen werd hij in 2015 al individueel Nederlands kampioen bij de jeugd. Hij traint twintig euro per week bij Triffis in Alkmaar.

NOC*NSF Beloftestatus

Om dichter bij school te kunnen trainen, veranderde Jordy van school. Elke dag staat hij 6.00 uur op en pas om 19.00 uur is hij weer thuis. Dankzij hard werken, veel discipline en een geweldige motivatie is Jordy gaan behoren tot de absolute top in deze sport. Hij kreeg de NOC*NSF beloftestatus.

Olympische Spelen

Uiteindelijk wil Jordy naar de Olympische Spelen. Daarvoor moet hij, ook financieel, steeds hoger springen. Het NOC*NSF geeft geen enkele financiële vergoeding voor deze tak van sport terwijl Jordy nu nog te jong is voor een grote sponsor. Daar liggen zijn ouders wakker van. Toch willen zij hun zoon steunen om zijn droom waar te maken. Zij vinden het prachtig dat zo’n jonge jongen zondag 2 juli op de jaarmarkt in Nibbixwoud gaat staan om geld in te zamelen.

In zijn streven wordt Jordy gestimuleerd door het onlangs winnen van de gouden medaille op het onderdeel synchroon springen, samen met Martijn Reus, op het hoogste juniorenniveau.

Via www.talentboek.nl, waar Jordy een eigen pagina heeft, kunnen mensen doneren. Honderd procent van de ingelegde gelden gaat naar het talent. Jordy zorgt voor een sympathieke persoonlijke tegenprestatie. Met de hulp van Edith van Dijk, Ernesto Hoost én zijn ‘crowd’ probeert Jordy vóór 15 september het benodigde geld bijeen te hebben.

Reageren via facebook