4.5 C
Medemblik
28 november 2020 12:24
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Turnsters TopTurnen Opmeer scoren op CREATE Team Cup

HOOGWOUD – Tijdens het weekend van 2 en 3 februari organiseerde TopTurnen Opmeer wederom hun vriendschappelijk Internationaal turntoernooi. Met een nieuwe hoofdsponsor voor dit evenement staat de Create Team Cup vast voor de aankomende 3 jaar op de kalender.

Op de zaterdag werd de meerkamp geturnd in drie verschillende competities met 67 deelneemsters vanuit België, Lanzarote, Zwitserland en Nederland. Naast de Create Team Cup van zaterdag konden de turnsters zich ook plaatsen voor de toestelfinales van zondag.

Tekst loopt door onder de foto’s

Team succes

Voor TopTurnen Opmeer was er in de 2e competitie op de zaterdag succes voor het team, bestaande uit Merel Winder (Julianadorp) en Eva Nieuwenhuizen (Purmerend). Zij turnden een goede meerkamp en behaalden daardoor de derde plaats.

Winder wint zilver

Merel Winder behaalde ook nog eens individueel een 2e plaats in de meerkamp. Merel turnt sinds twee jaar bij TopTurnen Opmeer en volgt in haar turnopleiding onder begeleiding van trainster Monique Zwarthoed. Eva Nieuwenhuizen eindigde op een welverdiende 7e plaats.

In de 3e competitie eindigde Isa Droomers op een 7e plaats. Jelisha Dijkhuizen (Anna Paulowna) kon vanwege een knieblessure alleen brug turnen.

Ontwikkeling

Grote verrassing van dit toernooi was Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp). Op haar thuiswedstrijd liet zij nieuwe elementen zien die zij met power, flair en elegantie turnde. Sam eindigde in een veld tussen de junioren en senioren op een mooie 8e plaats.

Mara Slippens (Spanbroek) was licht geblesseerd aan haar voet en heeft alleen brug geturnd. Zij turnde een goede brugoefening wat haar een finale plaats op de zondag opleverde.

Zoë Voorthuizen (Volendam) turnde een stabiele meerkamp wat goed was voor een 12e plaats. Het team van TopTurnen Opmeer eindigde in dit sterke deelnemersveld op een 6e plaats.

Toestelfinales

De groep van TopTurnen Opmeer behaalde in totaal 12 finaleplaatsen voor de zondag. Isa Droomers, onze benjamin, had zich gekwalificeerd op sprong. Ze wist hier een zilveren medaille te behalen. Eva Nieuwenhuizen mocht aantreden op de toestellen sprong en vloer. Op beide toestellen presteerde ze goed. Op sprong bleek zij de sterkste en veroverde het goud met twee prachtige tsukahara’s.

Merel Winder had zich voor alle 4 de toestellen gekwalificeerd. De concurrentie liet ook mooie oefeningen zien bij de finales. Merel eindigde bij brug op een 3e plaats en won daar brons.

Verrassing

Voor de categorie 1 turnsters Mara Slippens en Sam van der Hilst was de toestelfinale een feestje. Tussen het geweld van de junioren turnsters won Mara brons op brug en Sam zilver bij vloer. Wat een verrassing voor deze twee aanstromende talenten van TopTurnen Opmeer. Zoë had een finaleplaats op sprong en balk behaald, turnde erg goed maar bleef buiten de prijzen.

[signoff]

Reageren via facebook