Twiskers Trots gehuldigd.

TWISK – Afgelopen donderdagavond  werden de twee oud Twiskers gehuldigd bij hun Biljartclub in het Dorpshuis in Twisk.  De jarenlange biljartervaring van Henk de Jong  en Cees Pijper hebben er voor gezorgd dat de beide heren Nederlands Kampioen zijn.

Henk de Jong deed mee in het weekend van 11 t/m 13 maart 2015 aan het NK Bandstoten klein 4e klasse. Dit was een heuse spannende aangelegenheid geworden. Henk de Jong en Marcel de Pijper hadden beide 10 punten toen zij hun slotronde in gingen en zij beide Nederlands Kampioen konden worden. Voor aanvang van de slotronde tussen Marcel de Pijper en Henk de Jong, stond vast dat Marcel de Pijper aan een remise voldoende had om kampioen te worden. Henk de Jong echter moest de partij winnen om kampioen te kunnen worden. Marcel de Pijper was begonnen met een voorsprong en hij miste de laatste carambole op een haar na. Waardoor Henk hier dankbaar gebruik van maakte en uiteindelijk kampioen geworden was.

Cees Pijper heeft al menige keren mogen proeven aan het Nederlands Kampioen schap, maar nog nooit een gewonnen. Na wedstrijden in de Tolkamer, Hengelo, Woubrugge en Nieuwegein lukt het Cees 22-23-24 april 2016 wel om als beste te eindigen met bandstoten 3e klasse. Cees eindigde als enige van de acht finalisten met 12 matchpunten. Ook hier was het weer een spannende finale. Cees ging als favoriet de finale in, zijn twee belangrijkste concurrente, gingen beide onderuit. Waardoor Cees in 26 beurten van zijn tegenstander, Ton Leeuwenhoek, met 55-43.  

Door dat de twee heren beide nog steeds lid zijn van de Biljartverening Twisk en beide Nederlands Kampioen geworden zijn werden zij door de voorzitter van Twisk, Dhr. Aad van Winden, en van het district bestuur, Dhr. Hans Berkhout gehuldigd tijdens hun vaste clubavond met een officiële oorkonde voor hun prestatie en bos bloemen.  

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.