Kopschopper hoort TBS met dwangverpleging eisen

ALKMAAR – De 22-jarige R.K. uit Hoorn wordt ervan verdacht dat hij op 16 september 2016 in een kerk in Hoorn een voorganger zwaar zou hebben mishandeld en terwijl de man al op de grond lag tegen zijn hoof heeft geschopt of heeft willen schoppen.

Ook wordt de man ervan verdacht dat hij op 16 september een raam van het politiebureau in Hoorn heeft ingegooid omdat hij een slaapplaats zocht, deze vond hij en zit sindsdien nog steeds vast.

Verder moet de man zich verantwoorden voor de mishandeling van zijn (ex)vriendin en een toevallige voorbijganger.

K. kwam op de bewuste dag naar de kerk in Hoorn om verhaal te halen over iets wat de voorganger tegen zijn (ex)vriendin zou hebben gezegd, toen K. ter plaatse kwam vond hij dat de voorganger dreigend op hem afkwam waardoor hij hem tegen de grond sloeg. Het slachtoffer, die slecht ter been is, wist in uit zelfverdediging de ballen van K. te pakken te krijgen en kneep erin waardoor K. de man die al op de grond lag te schoppen of pogingen deed om de man te schoppen. Diverse getuigen hebben het verhaal van het slachtoffer bevestigd.

De mishandeling van zijn (ex)vriendin en de toevallige passant is een zaak apart, zijn (ex)vriendin kwam K. tegen vlakbij het ziekenhuis waardoor zij het ziekenhuis in vluchtte om maar niet oog in oog met K. te komen. Toen zij later weer dacht dat de kust veilig was ging zij naar buiten en trof daar alsnog K. aan die direct op haar begon in te slaan en te schoppen. K. zette het daarna op een rennen en kwam een voorbijfietsende man tegen die hij ook nog even tegen de grond sloeg.

De reclassering heeft de handen van de man afgetrokken omdat hij in niets wil meewerken aan zijn verslavingsproblematiek, K. gebruikt veel drugs(wiet) en heeft een psychische stoornis, onderzoeken wijzen uit dat K. autistisch is en last heeft van Borderline waardoor een minste prikkel hem al agressief maakt.  K. is geen onbekende bij justitie. Hij heeft net een PIJ-maatregel van zeven jaar achter de rug (Jeugd-tbs).

Het Openbaar Ministerie eist daarom ook geen celstraf maar tbs met dwangverpleging of als de rechter daar niet in meegaat tbs met voorwaarden. 

Reageren via facebook