Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen blij met keuze college voor nieuw zwembad Wervershoof

WERVERSHOOF – Wervershoof krijgt aan de westkant van het dorp vrijwel zeker, de gemeenteraad moet nog akkoord gaan, een nieuw overdekt, energieneutraal en energiezuinig zwembad die weer voor tientallen jaren dienst kan doen.

Verheugd en blij

Fractievoorzitter van GemeenteBelangen Luiten Plekker reageert verheugd: ‘Dit betekent een enorme aanwinst voor onze gemeente. Het huidige zwembad is feitelijk afgeschreven en zou ons ook veel geld gaan kosten. Het nieuwe zwembad komt op een locatie die voor het grootste deel van Westfriesland goed bereikbaar is, zodat iedereen van het nieuwe zwembad kan genieten.

De kosten bedragen misschien zelf ruim 8 miljoen. Luiten Plekker ziet mogelijkheden: ‘Ik hoop dat de aanbesteding een stuk lager gaan uitvallen en er kunnen waarschijnlijk op het huidige Zeehoekterrein nieuwe woningen gebouwd worden. Dat levert de gemeente geld op en dat kunnen we prima voor het zwembad inzetten’.

Mits er voldoende middelen in de begroting gevonden kunnen worden, moet het zwembad in 2020 gerealiseerd zijn. De jaarlijkse subsidiebijdrage zal naar verwachting stijgen van 205.000 naar 400.000 per jaar.

Reageren via facebook