Jordy van Workum en Janno Botman geselecteerd voor EK-inline skating

MEDEMBLIK – Een spannend weekend, vol passie, emotie en vreugde is het Nederlands kampioenschap na twee dagen op de piste in Heerenveen en een dag op de weg in Wolvega klaar en het volgende grote toernooi staat op de agenda, het Europees kampioenschap in Lagos. Wie zijn er op basis van de uitslagen van dit Nederlands kampioenschap piste/weg en de landelijke baan 100 meter in Medemblik, al rechtstreeks geselecteerd voor het Europees kampioenschap in het Portugese Lagos.

Tekst: Tjeu Berlijn

Geselecteerde rijders EK Portugal:

Sprint

 • Ronald Mulder (senioren)
 • Bianca Roosenboom (senioren)
 • Marijke Groenewoud (junioren A)
 • Marc Middelkoop (junioren A)
 • Anna van den Bos (Junioren B)
 • Janno Botman (junioren B)

Lange afstanden

 • Luc ter Haar (senioren)
 • Elma de Vries (senioren)
 • Marijke Groenewoud (junioren A)
 • Marc Middelkoop (junioren A)
 • Anna van den Bos (junioren B)
 • Jordy van Workum (junioren B)

De overige plekken, maximaal acht voor de weg en acht voor de piste, zullen worden aangewezen door de SCIS (selectie commissie Inline Skaten). De winnaars van het NK marathon op 11 juni in Arnhem plaatsen zich ook voor het EK. De definitieve selectie bij de junioren A & B zal uiterlijk 6 juni bekend worden gemaakt. 13 juni wordt de selectie bij de senioren bekendgemaakt.

Selectieregelement 

Reageren via facebook