Irene Schouten samen met Jorrit Bergsma en mensen van Easyjet (Foto: Easyjet)

Spannende tijden schaatsploeg Irene Schouten, sponsor EasyJet stopt misschien als hoofdsponsor

ANDIJK – In het contract dat de ploeg van Irene Schouten heeft met EasyJet is een clausule opgenomen waarin staat dat bij bijzondere omstandigheden het contract voortijdig kan worden ontbond. Door de coronacrisis is ook luchtvaartmaatschappij EasyJet in zwaar weer gekomen en moet mogelijk de sponsoring stoppen.

Voor de ploeg van trainer Jillert Anema is er gelukkig een back-up aan sponsors, de sponsors van de marathonploeg Royal A-ware, Interfarms en ZiuZ hebben al aangekondigd dat mocht EasyJet onverhoopt besluiten te stoppen met de sponsoring zij bereid zijn een deel van de kosten voor hun rekening te nemen.

Teammanager Jos Vaessen zegt in gesprek met Schaatsen.nl: “We hebben hele mooie afspraken gemaakt, waardoor we toch het seizoen in kunnen”, vertelt Vaessen trots. “Het was niet makkelijk om het in deze periode voor elkaar te krijgen, maar we hebben oplossingen gevonden en tevens een akkoord met de schaatsers gekregen. De contracten zijn allemaal rond.

Ook trainer Jillert Anema zegt tevreden te zijn met de huidige groep, maar hij had er het liefst nog een paar rijders aan toegevoegd. “We hebben ons in een vroeg stadium gerealiseerd dat er vanwege het budget niet meer bij konden. Het werken met een kleinere selectie heeft zijn voor- en nadelen. Als je een betere rijder wil worden, zul je het lijf op een bepaalde systematische manier moe moeten maken. Dat finetunen kun je het beste in een kleine groep doen. Het nadeel is dat je wat minder exposure hebt. Hoe meer goede rijders je in een team hebt, hoe meer exposure je de sponsor kunt bieden.” zegt Anema tegen Schaatsen.nl

Reageren via facebook