Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Schaatskriebels bij STG Koggenland

REGIO – STG Koggenland is opgericht in 1990 er was behoefte aan een schaatstrainingsgroep die het schaatsen op een hoger niveau kon tillen met trainers, rijders etc. Dat is inmiddels meer dan 25 jaar.

Talenten in overvloed

In het verleden behaalde resultaten vormen geen garantie voor (toekomst) nieuwe talenten, maar we doen ons best op iedereen naar het besten van zijn kunnen te begeleiden naar een beter en hoger niveau. Enkele toppers trainde vroeger als pupil ook bij STG Koggenland (toen nog op de baan van Alkmaar) maar tegenwoordig een stuk dichter bij huis namelijk op de baan in Hoorn “de Westfries” Want wie kent daar niet Olympiër Jan Blokhuijsen, Pim Schipper, Sjaak Schipper. Irene Schouten. Maar ook de nieuwe landelijke bekende zijn begonnen bij STG Koggenland en zijn daar nog altijd lid van  zoals Wereld beker winnaar 1500 meter Maurice Vriend uit Midwoud. Natuurijs specialisten Simon Schouten Andijk, Bart Mol Werverhoof, Christijn Groeneveld. Allemaal toppers bij wie STG Koggenland aan de wieg heeft gestaan van hun doorbraak in het professionele schaats circuit.

STG Koggenland is er dus voor iedereen die zijn hart heeft verloren aan het (wedstrijd) schaatsen. Maar ook de recreanten komen aanbod. Het maakt niet uit jong of oud er is altijd een passende training voor je

Schaats kriebels?

Natuurlijk hebben wij een programma voor de jeugd. Veel jeugd welke het jeugdschaatsen zijn ontgroeid zijn lid geworden Bij STG Koggenland om beter te leren schaatsen, om de gezelligheid en om de sportieve prestaties.

Samen Trainen Samen Wedstrijden, Samen Plezier.

Jaarlijks organiseren we een trainingskamp, een kleine 50 kinderen tot en met junioren-C mogen mee daar wordt een aantal malen geschaatst op verschillende banen in Nederland, gaan we met ze allen zwemmen, wordt er een speurtocht houden en uiteraard een bonte avond als zins jaar en dag worden deze activiteiten gesteund door vrijwilligers en trainers en is altijd een succes.
Ook de al bekende jeugd zal zich in het strijd gewoel gaan mengen.

Maar ook vrouwen en mannen als Irene Schouten, Maurice Vriend, Jan Blokhuijsen, Pim Schipper hebben meerdere Nederlandse titels behaald toe zij nog tot de jeugd behoorde. Kortom als je hard traint en het zit je mee zijn er nog vele mogelijkheden tot professionele schaatser aan toe.

Tussen de Pupillen en Senioren is er ook nog een groep de junioren

Dat zijn kinderen (jong volwassenen) van 14 jaar tot ca 17 jaar ook deze groep is een enthousiaste groep rijders op diverse niveaus Ook voor deze groep worden er kampen georganiseerd fietsen in Limburg is zo’n kamp hieraan doen bijna alle junioren aan mee die buiten de diverse Selecties vallen omdat die hun eigen trainingskampen hebben. Ook zij hebben diversen wedstrijden en via deze wedstrijden kunnen ze weer hogerop komen. Uiteraard staat ook hier het plezier met elkaar op de training en tijdens de wedstrijden voorop.  De jaarlijkse feestavond is daarbij niet weg te denken hier worden alle rijders van verdiensten in het zonnetje gezet de club kampioen gehuldigd en de bekendmaking van de rijder met de meeste progressie tussen twee seizoenen.

Het district bevat de volgende plaatsen Abbekerk – Lambertschaag – Sijbekarspel – Benningbroek – Wognum – Zwaagdijk Oost – Midwoud – Oostwoud – Nibbixwoud – Hauwert – Twisk – Opperdoes en Medemblik en Wieringermee. De Natuurijs verengingen in deze plaatsen sturen eventuele nieuwe leden, welke graag aan het wedstrijdschaatsen willen meedoen door naar de STG vaak komen kinderen uit het jeugdschaatsen over naar STG Koggenland. Maar ook de recreatieve schaatser wie nog wat wil bijleren is van harte welkom bij de STG.

Wanneer gaan we het IJS op?

In de eerste maandag van de maand oktober in 2016 gaat de ijsbaan in Hoorn weer open  en dat betekend dat de ijstrainingen weer gaan beginnen, met de ijstrainingen komen zaken als afzet, snelheid, houding en alles wat nodig is om een betere schaatser te worden aan het bod.
Onder begeleiding van de gediplomeerde trainers worden de kinderen begeleid in het schaatsen  let op wij geven geen schaats les maar training

Mocht u zo langzamerhand geïnteresseerd zijn in STG Koggenland bezoek onze website www.stgkoggenland.nl en meld je aan

Reageren via facebook