Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Schaakvereniging de Pionier ging naar het verre Enkhuizen

Abbekerk – 5 man togen vrijdag 15 januari ’16 naar het verre Enkhuizen om te gaan schaken tegen KTV (Kan Tegen Verlies). Normaal horen we een team te hebben van 6 personen, maar de beoogde speler was helaas verhinderd, zodat we voor aanvang al 1 punt in de min stonden.

Door onze vereniging werd heroïsch gestreden want wij noemen ons soms KSTV (Kan Slecht Tegen Verlies), maar het mocht niet baten. De enige die het volle punt binnenhaalde was Kees Haakman, Victor Groeneveld kon er een remise uit halen en de rest moest een nul noteren (Arnold Velthuis, Bas Hoepelman en Theo Laan), maar er werd wel leuk gespeeld.

Donderdag de 14e werd er voor de interne competitie gespeeld, met de voorspelbare uitslagen (Lukas Boots – Dale Neijzing 1-0, Kees Haakman – Arnold Velthuis 0-1 en Bas Hoepelman – Jouke van Groningen 1-0) maar daar was 1 bijzonderheid, t.w. Victor Groeneveld – Theo Laan. Theo is de betere speler, maar de deskundologen wagen zich niet aan voorspellingen, ook al heeft Theo 6 wedstrijden gewonnen en Victor 5, Theo 2 remises en Victor 1. Wel hebben ze allebei 7 verliespunten. De winst ging naar Victor.

Voor diepgaande analyses wijzen wij u gaarne naar onze website www.depionier.eu Daar vindt u ook de voorwaarden (geen!) om onze vereniging te versterken vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook