Spartanen 1 speelt finale nacompetitie tegen FC Den Helder

WOGNUM – Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni a.s. om 14:00 uur speelt Spartanen 1 de eerste van 2 finalewedstrijden thuis tegen Fc Den Helder. Om volgende week zondag 11 juni het karwei af te maken in Den Helder.

Afgelopen zondag wist Spartanen zich vrij gemakkelijk te plaatsen voor dit tweeluik. Zowel uit als thuis werd Beemster 1 verslagen met de veelzeggende cijfers 1-3 en 4-1. Hierdoor komt Spartanen weer tegen een oude bekende uit de competitie te staan, Fc Den Helder, een ploeg die uiteindelijk op de vijfde plaats eindigde.

In de vorige ronde leek Fc Den Helder zich ook gemakkelijk te plaatsen voor de eindronde, omdat tegenstander Stormvogels uit IJmuiden het zondagteam gaat terugtrekken uit de competitie om alleen op zaterdag te gaan voetballen. Was het in Den Helder nog 1-1, de uitwedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 1-4. Hierdoor hoefde niemand zich meer druk te maken over de plek die Stormvogels mogelijk nog zou achterlaten.

Terugkijkend naar de competitiewedstrijden van Spartanen tegen Fc Den Helder zou geconcludeerd kunnen worden dat het een makkie voor de ploeg uit Wognum gaat worden, na thuis met 4-0 en uit met 0-3 gewonnen te hebben. Toch valt in beide gevallen een vertekening waar te nemen, omdat Fc Den Helder bij de thuiswedstrijd nog tegen degradatie vocht en uit was alles al gespeeld en werden mensen gespaard.

Interim- trainer Pascal Hamers van Fc Den Helder heeft een grote prestatie geleverd door eerst het vege lijf te redden, waardoor hij de tweede periode voor SEW wegkaapte. Voor Jitze Bosma, de trainer van Spartanen, zijn deze duels ook weer speciaal, vanwege zijn verleden als oefenmeester in Den Helder.

Kortom genoeg ingrediënten om toe te werken naar een apotheose. Welke van deze twee ploegen zal uiteindelijk promotie weten af te dwingen en klaar zijn voor de Tweede Klasse. 

Reageren via facebook