27.6 C
Medemblik
7 augustus 2020 11:28
Medemblik Actueel.

Foto: v.v. Opperdoes

Opperdoes 2 sluit seizoen in stijl af.

OPPERDOES – Hij zou bijna niet door gaan, maar met een week vertraging kon Opperdoes 2 toch nog zijn laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Ondanks dat het team al verzekerd was van een langer verblijf in de 3e reserve klasse (de concurrentie had punten verspeeld), was deze wedstrijd van belang. Ten eerste natuurlijk omdat je het seizoen met een wedstrijd wilt afsluiten en niet met een afgelasting. Ten tweede, en nog belangrijker, omdat er nog afscheid genomen moest worden van trainer/coach Cees Hus en de spelers Johan Brouwer, Rick Kreune, Jeremy van der Loon en Michel Kappelhof.

Winnend afsluiten

De wedstrijd zelf was er typisch eentje waarbij niets meer op het spel stond. Opperdoes wilde erg graag winnend afsluiten vanwege het vertrek van bovenstaande personen. Odin, met gevoel voor understatement, voelde minder behoefte om te winnen. Dat was dan ook in het spelbeeld terug te zien. Opperdoes met zeer veel balbezit, maar met opmerkelijk weinig kansen omdat de eindpass onzorgvuldig was. Zodoende bleef het lang spannend en werd Odin in de tweede helft zowaar af en toe gevaarlijk. Gelukkig viel ruim voor het einde al de beslissing in de vorm van de 3-1 en mocht Rick Kreune nog zijn eerste doelpunt ooit maken voor de Opperdoes senioren via een penalty. De eindstand was dan ook verdiend en deed recht aan het spelbeeld: 4-1.

Publiekswissel

Tijdens de wedstrijd werd Johan Brouwer al even bedankt via een publiekswissel en een korte pauze. Ook na de wedstrijd werden de nodige bedankjes en presentjes uitgewisseld. Michel Kappelhof (gaat zaalvoetballen), Jeremy van der Loon (gaat in een vriendenteam spelen) en Rick Kreune (gaat in Twisk spelen) kregen allen een bloemetje en een bedankje voor de bewezen diensten. Johan Brouwer werd nogmaals bedankt en kreeg naast een bos bloemen nog een prachtig canvas met één van zijn vele triomfmomenten in het tweede. Een passend geschenk voor iemand die ruim 20 jaar in de selectie elftallen heeft gespeeld. Tot slot mocht het afscheid voor Cees Hus natuurlijk niet ontbreken. Zowel de rest van de begeleiding als de spelersgroep had een bos bloemen voor de aftredend trainer/coach. Daarnaast kreeg hij enkele ingelijste foto’s met zijn grootste succes als trainer/coach: de promotie naar de tweede reserve klasse. Soortgelijke ingelijste foto’s waren er voor de andere begeleiders (Wiljan van Splunter en Dirk Zwaan), om ook hun te bedanken voor hun inzet dit seizoen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?