VVW 2 na winst op Velsen 2 voor het eerst in de VVW-historie naar Res. 1e klasse

WERVERSHOOF – Het tweede team van VVW wist de 3-0 winst, behaald in de thuiswedstrijd, uiteindelijk goed te verdedigen. Bakker & Co zagen hun team na een goed jaar promotie realiseren in Velzen en wel naar de Res. 1e klasse. De wedstrijd waarin dat gebeurde moeten we qua spel maar vergeten. De wedstrijd had alles in zich om een belangrijke wedstrijd te zijn. Strak staan en niet los komen in het spel. Dat VVW 2 haar minste wedstrijd van het seizoen speelde wijten we aan de spanning. Veel spelers bleven onder hun niveau. Maar dat maakt na afloop niets meer uit. Dit team heeft op basis van een uitstekend seizoen de promotie afgedwongen.

Het in grote getale meegekomen publiek werd lang in onzekerheid gehouden. Het was ongelooflijk hoeveel supporters naar Velzen waren gekomen. Bedankt daarvoor. Bij de tweede treffer van Velzen raakte keeper Jelle Meester geblesseerd door met het hoofd tegen de paal te komen. Jelle die op het einde van het seizoen belangrijke punten in de wacht sleepte door zijn keeperswerk moest worden vervangen. Jelle werd vervangen door de van een blessure terugkomende Frank Breg, die al weken niet meer onder de lat had gestaan in een officiële wedstrijd. Zijn eerste beste bal die hij moest stoppen, was van een speler die alleen voor hem kwam te staan en een lage harde bal inspeelde. Frank tikte de bal met een fantastische reactie naast de goal. Zo had Frank net als Jelle een belangrijk aandeel in het seizoen.

Toen VVW een penalty kreeg haalden we opgelucht adem. Zekerheid Jaap Sneeboer miste echter de pingel, maar in de rebound wist Stefan Otsen hem prachtig in te schieten. Velsen kwam ook met 10 man te staan en dat zou lucht moeten geven. Velzen gaf echter niet op en tekenden 3-1 aan. Het zal toch niet!!! Vanaf dat moment leek bij VVW de schroom er vanaf te vallen en kwam eindelijk tegen het einde van de wedstrijd in haar spel. Mede door de ruimte die ontstond en speelde men zich naar 3-3. Feest!!!!!. Van harte gefeliciteerd.

Op je hoogtepunt stoppen:

Sporters zeggen wel eens, je moet stoppen op je hoogtepunt. Toch is het jammer dat een aantal van dit team de vereniging voorlopig vaarwel zeggen. Tim Ruiter blijft wel als reserve lid, maar zijn vaste waarde als stille kracht met een mooie techniek binnen een team, gaan we sowieso een tijdje missen. Tim is begonnen in de F4 en dat is een mooi tijd terug. Al die tijd was hij een echte team-player en zijn gevoel voor humor zal menig medespeler bij blijven. Tim is niet geheel uit beeld en bovendien hopen we dat hij het na een jaar zo mist, dat hij zich weer meld. Of eerder. Van harte welkom. Voor nu bedankt voor je inbreng.

Twee spelers, Rens Grooteman en Erwin Neuvel gaan naar Strandvogels. Dat besluit respecteren we en we wensen hun veel sportief succes bij Strandvogels. Strandvogels krijgt er twee spelers bij die beiden een mooie techniek en inzicht bezitten. Zelf scorend vermogen, maar ook mooie assists kunnen geven. Binnen een team brengen ze sociale vaardigheden in en met name bij het tweede team deden zij dit. Onderdeel zijn van een mooie groep jongens met de juiste drive. Mannen bedankt voor jullie inzet en het ga jullie goed.

Trainer/coach Niels Bakker stopt i.v.m. studie. Misschien dat Niels op de zondag blijft coachen. In Niels gaat niet alleen een voetbaldier tijdelijk verloren, maar ook een schaker. Op donderdag na de training weten wie je beschikbare spelers zijn. Prioriteit ligt nu eenmaal bij het eerste team. En loyaal is Niels daar altijd in geweest. En na donderdagavond was het altijd kiezen tussen zo’n twintig spelers. Met welke elf begin je, wie spelen er zeker niet en welke wissels. Waarvan altijd weer wissels aan het 1e team werden afgestaan. Dat is schaken in de voetbalwereld. Tal van afwegingen iedere week weer. De groep verdiend een compliment hoe zij er mee omgingen en Niels een compliment met bewondering hoe hij dat elke keer weer deed. Een coach die wist te wisselen wanneer het goed ging en het goed bleef gaan en ingreep met wissels om weer vat op het spel te krijgen. Een dikke pluim. Twee seizoenen promoveren met je team!!. Klasse, bedankt Niels, maar voor wat de toekomst betreft was dit wel het hoogtepunt, maar niet het laatste wat je gedaan hebt voor VVW. Dat staat wel vast. Veel succes met de studie en we zien elkaar langs het lijntje en misschien wel als coach. We hebben van je trainer/coach-schap genoten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.