PWF eist openbaarheid salaris directieleden HVC

MEDEMBLIK – Het is voor Siem Zeilemaker nog helemaal geen gelopen race als het gaat om HVC en de opstelling van dit bedrijf richting o.a. de aandeelhouders om de salarissen van de directieleden geheim te houden.

Tijdens de afgelopen raadsvergadering waar Zeilemaker een interpellatie hield met de wethouder kon de wethouder geen antwoord geven op de vraag wat nu deze directieleden verdienen. Ook het team van NH Nieuws en Medemblik Actueel dat actief bezig is met deze cijfers te achterhalen lukt het niet om dit boven water te krijgen.

Lees ook: HVC-debat loopt goed af voor wethouder Tigges

Ook werd de PWF negatief verrast doro de aanstelling van Diederik Samsom als adviseur bij HVC. 

Lees ook: Siem Zeilemaker: ‘HVC schoffeert aandeelhouders met aanstelling Samsom’

Zeilemaker heeft nu schriftelijke vragen ingediend gericht aan wethouder Hans Tigges waarin hij vraagt wat nu de preciese reden is dat HVC weigert de gevraagde gegevens te verstrekken. Maar ook of HVC niet gewoon verplicht is om deze gegevens aan haar aandeelhouders te verstrekken en waarom HVC de salarissen voorheen wel gewoon openbaar in de jaarrekening publiceerde en sinds 2017 niet meer.  En tot slot wil Zeilemaker weten wanneer de aandeelhouders wordt gevraagd de begroting over 2018 en de jaarrekening van 2016 goed te keuren.

Reageren via facebook