Duxsport Racing team met grote ploeg naar Nederlands Kampioenschap

Het Nederland Kampioenschap in Heerenveen en Wolvega. Vrijdag, zaterdag en zondag zal er gestreden worden om de Nederlandse Titels op de baan en weg.

Dag 1

Vrijdag zal om 12:00 beginnen in Heerenveen. Allereerst wordt de 300m verreden, het is nog niet zeker of er ook finales zullen zijn op deze afstand. Na de tijdrit is het tijd voor de 1000m heats waar ze meteen beginnen met de halve finales. De winnaar van iedere serie samen met 6 tijd snelste zullen zich op gaan maken voor de finale.

Als de finales zijn gereden is het tijd voor de Puntenkoersen en Afvalkoersen, de kadetten en junioren B rijden een puntenkoers over 3km of 5km. Voor de Junioren A en Senioren word er gestreden over 15km afvalkoers.

Dag 2

Zaterdag zal als altijd beginnen met de kwart finales 500m heats, waar eerste 2 van iedere heat zich zullen plaatsen voor de halve finale. In de halve finale zullen ook de eerste 2 door gaan naar de finale, waar gestreden wordt om de plaatsen 1, 2, 3 en 4.

Na de heats zal er plaats gemaakt worden voor de lange afstanden, dit keer rijden de kadetten en junioren B een afvalkoers over 5km of 10km. De Junioren A en Senioren zullen van start gaan op een punten/afvalkoers over 10km.

Dag 3

Zondag zal het evenement verplaats worden naar het weg parcours in Wolvega.
Deze dag zal beginnen met de one-lap vergelijkbaar met de 500m heats, alleen ditmaal zal de race over 390m verreden worden.

De laatste afstand van het toernooi zal de puntenkoers zijn voor alle categorieën. De kadetten rijden deze puntenkoers over 5km, waar de andere categorieën zullen gaan strijden over 10km.

De rijders

Namens Duxsport Racing zullen de volgende teamleden aan de start staan:

  • Iris Tiben,
  • Sem Koster,
  • Pien van den Bos,
  • Larissa Vos,
  • Twan Berlijn,
  • Jordy Fronik
  • Arjan Smit.

Zij zullen van start gaan op alle afstanden.

Wil jij op de hoogte blijven? Volg dan nu ons Instagram account of voeg ons toe op snapchat: Duxsportracingteam