Auteur Anna Dekker-Koopman (Abbekerk) heeft nieuw boek uit.

ABBEKERK – Al jarenlang heeft de hoofdpersoon Paula van Bemmen-Pancratius (73) door verschillende omstandigheden uit hun jeugd geen contact meer met haar broers en zussen. Al haar pogingen om de harmonie in het ouderlijk huisgezin terug te brengen waren tevergeefs en ruïneerden uiteindelijk haar gezondheid.

Op advies van haar huisarts beschrijft ze haar band met elk familielid en neemt afscheid van hen via een persoonlijke bloem die bij hun persoonlijkheid past.

Zich onbewust van dit proces helpen haar broers en zussen Paula op deze manier om van haar psychosomatische gezondheidsklachten af te komen, zichzelf beter te leren kennen en waarderen en de verliezen te verwerken die ze in haar jeugd, als oudste dochter in het grote gezin (12 kinderen), heeft geleden.

Zij krijgt hierbij hulp van haar tante Kaatje, Fleur Koen en haar man Hein. Fleur helpt haar als neerlandica met het schrijfplan en Hein met het psychologische proces dat hieraan verbonden is. Aan het einde van het verhaal heeft Paula haar droevige herinneringen omgezet in een liefdevol en fleurig boeket bloemen, waaruit haar aanvaarding van de situatie spreekt.

Vanaf dat moment kan zij veel meer aanwezig zijn en genieten van haar eigen gezin. Een bijzonder verhaal waarin niet alleen heel duidelijk zichtbaar wordt waartoe de menselijke geest in staat is in moeilijke omstandigheden, maar het toont ook de genezende kracht van ons zelfhelend vermogen wanneer we de moed hebben om de oorzaak van onze pijn onder ogen te zien en te durven doorleven.

Over de auteur:

Anna Dekker-Koopman (1948) is door haar veelzijdigheid op veel verschillende vlakken werkzaam geweest, o.a. jarenlang als Tekentaaldeskundige in een eigen praktijk. Zij publiceerde twee boeken met humoristische verhaaltjes uit haar eigen leven in het West-Friese dialect (1992 en 1996).

Tijdens en na een ingrijpende therapieperiode (1992-1997) volgde ze de opleiding tot Tekentaaldeskundige aan de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen. In 2009 publiceerde ze een zeer uitgebreid naslagwerk over de tekentaal Licht in de duisternis (heruitgave 2017). Haar eigen persoonlijke en praktijkervaringen vormen hiervoor de basis. In 2015 verschenen de autobiografie Onthecht (onder pseudoniem Hannah Breeveldt) en de roman Het belang van vertrouwen.

www.anna-dekker-koopman.nl

Reageren via facebook