Veroorzaker stankoverlast HVC terrein laat zich niet zien tijdens rondleiding stortplaats Middenmeer

MEDEMBLIK – Afgelopen donderdagavond hield HVC voor belangstellenden een ‘geursafari’ over het zo onder vuurliggend afvalterrein in de Wieringermeer. Drie uur lang is Medemblikker Paul Rietmeijer met anderen onder begeleiding van Niels ter Hofstede, Marjolein Lokhorst en André Bout van HVC over het terrein geleid en is er verteld wat er allemaal gebeurd op de vuilnisstort.

Het  is   bijzonder  jammer  dan niemand  van  N.V.  Afvalzorg   vanavond   aanwezig  was , het  is  voor  mij  100  % duidelijk  dat  de   stank  veroorzaakt  wordt  door   de  gigantische stortplaats  in  gebruik  bij  de N.V. Afvalzorg .Ook   op  deze   koude gure  avond   was de  stank rond  de    bewuste  stortplaats   sterk aanwezig,” zegt Rietmeijer tegen Medemblik Actueel.

Lees ook: Bedrijfsafval NV Afvalzorg grootste bron van stankoverlast HVC-terrein Middenmeer

Voor Rietmeijer was het direct duidelijk dat de stortplaats van N.V. afvalzorg de boosdoener is van de regelmatige stankoverlast in de gemeente Medemblik. Rietmeijer zegt: “Bij  thuiskomst  echter  stonken mijn  haren  en bovenkleding  sterk  naar de geur  van  de  stortplaats  van N.V. Afvalzorg ,  waar   we  terplekke   ongeveer  10-15  minuten   hebben  gestaan  en  rondgelopen.

De stank die van deze stortplaats afkwam was duidelijk herkenbaar als de geur die ook de afgelopen zomer veelvuldig de neuzen van de inwoners van de gemeente Medemblik en dan vooral die van Twisk/Opperdoes en Medemblik hebben geteisterd. Rietmeijer kan het zich ook goed voorstellen dat deze gigantische hoop ongedefinieerd afval bij warm weer en westelijke wind een afschuwlijke stankoverlast veroorzaakt, zelfs als er niet mee wordt gewerkt.

Lees ook: Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied houdt HVC in de gaten vanwege klachten vuilnisbelt Wieringermeer

Paul Rietmeijer hoopt dan ook dat de politiek in Medemblik zich duidelijk zal gaan uitspreken en maatregelen zal gaan nemen om dit soort afval te verbieden en de stankoverlast definitief te stoppen. Hiervoor zal de gemeente Medemblik dan in overleg moeten treden met de gemeente Hollands Kroon op welk grondgebied het terrein ligt. Maar aangezien ook bij Hollands Kroon al diverse meldingen zijn binnengekomen over stankoverlast, zelfs uit Wieringwerf en Middenmeer, zal dit op weinig verzet stuiten.

Rietmeijer besluit door te zeggen dat hij het totaal onacceptabel vindt dat een dergelijke open stortplaats voor derfgelijk afval getolereerd wordt in de onmiddelijke nabijheid van een woongebied.

Lees ook: Ziekmakende stank vuilnisbelt HVC Wieringermeer

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.