Column Peter Schouten – ‘Het lipje’

Kent u het gevoel van onmacht als je weer eens een moderne pak met melk of een andere substantie waarbij de dop is afgesloten met een plastic lipje waaraan je moet trekken om het pak open te krijgen..

Nou ik wel. En bij het openen van zo’n pak kan je er elke keer weer vanuit gaan dat een kwart van de inhoud met het openen van het pak meekomt naar buiten omdat je dan weer net te hard in het pak knijpt want je moet het pak toch ergens vasthouden om dat lipje los te krijgen.

Ik weet niet hoe het met u zit maar ik denk met weemoed terug aan de tijd dat je melk gewoon in een fles kon kopen, een fles met statiegeld dus de afvalberg werd er ook niet groter van.

Voor een melkverslaafde als ik, is het elke keer weer een crime om een volle pak melk over te houden bij het openen van een pak melk. En als het mij dan eens lukt, komt het omdat dan het ringetje waarmee je het lipje moet wegtrekken afbreekt en je dan alsnog met geweld op een andere manier het pak moet open maken, met als resultaat en een afgebroken lipje en de helft van het pak over het aanrecht.

Soms zit ik er aan te denken om dan maar een gezonde melkkoe in de tuin te zetten alleen op tegels groeit geen gras en waar laat ik de koeienvlaaien..

Reageren via facebook