16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 08:22
Medemblik Actueel.

(Foto: Agoria Woonontwikkeling)

Dorpsraad Abbekerk boos over weigeren contact wethouder over mantelzorgwoningen

ABBEKERK – Twee leden van de Dorpsraad Abbekerk hebben enkele jaren geleden een burginitiatief ontplooit om verplaatsbare mantelzorgwoningen te realiseren. Beide bestuursleden hebben veel voorwerk verricht door o.a. expertise op te doen bij bouwbedrijven,gemeenten en het Kenniscentrum Wonen en Zorg.

Wethouder weigert contact

Na 3 jaar had de werkgroep de indruk niet verder te komen en verzocht om een onderhoud met de wethouder die onder andere Zorg in zijn portefeuille heeft, de heer Nederpelt. Op verschillende manieren is gepoogd om een tot een gesprek met de wethouder te komen: via het bestuurssecretariaat, via een email, via een presentatie in het gemeentehuis, niets hielp. Volgens de informatie weigerde de wethouder contact.

Irritatie

Hierover is de nodige irritatie ontstaan en afgelopen woensdag was de wethouder aanwezig in de vergadering van de Dorpsraad Abbekerk. De tendens van zijn opmerking was, dat er voldoende gekwalificeerde ambtenaren zijn en dat hij geen behoefte had aan een gesprek met de werkgroep. Er is al een regionale werkgroep die zich daarmee bezig houdt en aan andere werkgroepen op dit terrein heeft de wethouder geen boodschap! Hierover ontstond bij de aanwezigen ook de nodige onvrede.

PvdA wil opheldering over weigering wethouder

Dirk Kuipers (PvdA)

De weigering van de wethouder om met de beide bestuursleden in gesprek te gaan is bij Dirk Kuipers(PVDA) in het verkeerde keelgat geschoten en wil van het college weten of zij uberhaupt wel op de hoogte zijn van deze lokale werkgroep en de initiatieven van deze werkgroep. En of zij dit ook zien als ‘Burgerparticipatie’.

Maar ook will Kuipers weten of er gedragslijnen bestaan binnen het college die collegeleden toestaan om gesprekken met collegeleden af te wijzen.

Dirk Kuipers wil nu dat het college alsnog met beide bestuursleden van de Dorpsraad Abbekerk in overleg gaat en op korte termijn. Mocht het college dit niet doen, dan wil Kuipers weten waarom zij dit afwijzen.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?