GemeenteBelangen wil ook woningbouw in kleine kernen

MEDEMBLIK – Woningbouw stimuleren in Medemblik, Wognum, Wervershoof en Andijk doen we volop. GemeenteBelangen zal zeker de kleine kernen niet vergeten. Ter wille van leefbaarheid in de kleine kernen (basisschool, verenigingen, dorpshuizen) heeft woningbouw altijd volop onze zekere aandacht. Ook daar gaan wij voor! In de laatste raadsvergadering hebben wij daarom overtuigd vóór het amendement woningbouw in Zwaagdijk-West gestemd.

Luiten Plekker zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Er is een groot woningtekort, ook in onze gemeente. Deze woningen moeten betaalbaar zijn, zeker voor de starters. Het college wil beginnen met 30 woningen op locatie TV De Kaag (de oude plaats van de tennisvereniging in Wervershoof) en met 81 woningen de Asonia-locatie in Andijk . Op 18 maart heeft de raad aanvullende kredieten beschikbaar gesteld om ook de plannen Wilgenrak in Sijbekarspel (11 huizen) en De Tegel in Wervershoof (130 woningen) te gaan ontwikkelen.

Uiteraard steunt GemeenteBelangen het nieuwe woningbouwprogramma voor 2021, maar ook de kleinere keren verdienen woningbouw! Dus niet stil zitten maar doorpakken met het realiseren van bouwplannen voor de kernen Zwaagdijk-West, Hauwert en Abbekerk. Hier is namelijk al jaren niet gebouwd. Iedere  kern is voor ons belangrijk! Dus aan de slag!

Iedere  kern is voor ons belangrijk! Dus aan de slag!

Fractie GemeenteBelangen

Piet Mosch, Luiten Plekker, Gerben Gringhuis, Roel Braaksma en Roelandt Paarlberg

Reageren via facebook