Medemblik Actueel.

Foto Instappen bij het boothuis: Toos Brink
Flora en fauna

IVN West-Friesland – Moederdagvaartocht

REGIO – Kom in de boot op Moederdagzondag 14 mei voor één vaartocht van ca. 1 uur. De gidsen van het IVN nemen u mee in de fluisterboot om de natuur in de omgeving van het Streekbos vanaf het water te verkennen. Luister naar de geschiedenis van het Grootslag, het voormalige vaargebied voor tuinders.

Verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen om 14.00 uur. Kosten € 2,50 volwassenen en € 1,00 voor kinderen. Tijdige opgave is nodig bij Pieter Karel op 06 53259822 om teleurstelling te voorkomen.

Mooiste tijd van het jaar

De mooiste tijd van het jaar op het water? Als het om jong leven gaat wel, want tussen de overgang van water en land valt er veel te zien: jonge eendjes en meerkoetjes voelen zich veilig tussen het riet, op zoek naar voedsel en verstopt voor hun vijanden.

Fuutjes

Gestreepte pyjama-fuutjes op de rug van hun ouders laten zich voeren met verse visjes. De waterplanten ontplooien zich uit hun winterslaap diep in de modder. De eerste boerenzwaluwen laten zich weer zien. Kijk om je heen en geniet van het frisse groen van het Streekbos.

Foto Instappen bij het boothuis: Toos Brink

Reageren via facebook