Zeearend in de Koopmanspolder gespot

WERVERSHOOF – De geruchten waren er al dat er één of twee Zeearenden in de Koopmanspolder bij Wervershoof zouden vertoeven. Via ons Whatsappnummer kregen wij vanmiddag diverse meldingen dat er 1 of 2 grote roofvogels daar aan het rondvliegen waren.

Na onze oproep op Facebook toog fotograaf Sylvano Rosenberg naar het Vooroever toe en na enig zoeken wist hij de de enorme vogels te vinden en op de foto te zetten. Sylvano vertelt aan Medemblik Actueel dat één Arend in een boom zat en een ander aan het rondvliegen was. de vogel op de foto vond het blijkbaar genoeg en vloog met 1 slag van zijn enorme vleugels, een spanwijdte van 2.50 meter is vrij normaal bij deze vogels, vertrok de Zeearend richting onbekende oorden..

De Zeearend komt meer en meer voor in Nederland, er broeden diverse koppeltjes in de Oostvaardersplassen en in de IJsselmonding bij het Zwarte Water.. Zeearenden zijn niet echt kieskeurig als het om voedsel gaat maar een gans en zeker pulletjes staan hoog op het menu van de Zeearend.

Update: Boswachter Klaas van den Berg laat weten dat het mogelijk gaat om één van de onderzoeksvogels van de Werkgroep Zeearend..

Foto: Sylvano Rosenberg

Reageren via facebook