10.7 C
Medemblik
26 mei 2020 05:22
Medemblik Actueel.

Het nu verlaten pand van St Martinus in Medemblik

Bewoners Kleyenburg zitten in angst, Martinus leeg, iedereen kan op de gang komen nu.

MEDEMBLIK – De schrik zit er bij diverse bewoners van de Kleyenburg in Medemblik goed in. Nu het pand van Martinus leeg staat en pas in september gaat worden gesloopt is het een vrijhaven geworden voor mensen die daar niets te zoeken hebben.

Afgelopen donderdag trof een bewoner van Kleyenburg een groepje jongeren aan op de gang waarna die snel maakten dat ze wegkwamen. Deze jongeren komen waarschijnlijk door 1 van de deuren van het lege Martinus naar binnen.

Maar afgelopen avond/nacht was het wederom raak, toen een groepje onbekenden via het kapelletje naar binnen probeerden te komen, vanuit daar hebben ze dan vrijspel en kunnen ze overal komen.

De bewoners zelf zijn bang om 112 te bellen vanwege vorige aanvaringen met jongeren die op de parkeerplaats bij de Kleyenburg voor overlast zorgden.  De politie heeft aan Medemblik Actueel laten weten dat zij er mee aan de slag gaan en met de Woonschakel en het beveiliginsbedrijf gaan overleggen hoe dit tegen te gaan. Ook zal de politie vaker gaan controleren of alles nog in orde is bij het lege St. Martinus.

De politie roept wel de bewoners, of familie van de bewoners, op dat zij direct 112 moeten bellen mochten er weer mensen proberen naar binnen te gaan in Martinus. De politie kan niet op alle plekken tegelijk aanwezig zijn.

Reageren via facebook