-1.7 C
Medemblik
25 januari 2021 10:43
Medemblik Actueel.

CDA Medemblik: ‘betreurenswaardig, dit salaris van de HVC-directeur’

MEDEMBLIK – Dat het salaris van de nieuwe HVC-directeur als een bom is ingeslagen blijft wel uit de reacties van de diverse gemeenteraadsleden, maar ook uit de reacties van de overige gemeenteraadsleden in West-Friesland. Zo is er in Hoorn door diverse raadsleden ook boos gereageerd hoe het toch mogelijk is dat HVC niets leert van hoe gevoelig dit ligt bij de inwoners van Noord-Holland.

Ed Meester fractievoorzitter van de CDA in Medemblik zegt: ,,Aan de ene kant snap ik dat een directeur van een grote organisatie als de HVC een meer dan modaal inkomen verdient, maar aan de andere kant vraag ik me af waarom het salaris het plafond van de WNT moet overstijgen. Dat verbaast me enigszins. Als voltallige Medemblikker gemeenteraad hebben we vorig jaar mei een motie aangenomen waarin wij met klem aandringen om de salarissen van directieleden van de HVC aan te passen aan de WNT. Ik ga er dan ook van uit dat Medemblik tegen gestemd heeft conform de aangenomen motie. Dat er gemeenten zijn die daar anders over denken, vind ik betreurenswaardig, maar de meerderheid van de deelnemende partijen bepaalt. Het is in ieder geval een verbetering als je het vergelijkt met de gage van de vorige directeur, dus je kunt het ook positief bekijken en zeggen dat het de goede kant op gaat.

Het salaris van de nieuwe directeur, 200.000 euro per jaar, is er gekomen met goedkeuring van de meerderheid van de aandeelhouders, 46 gemeenten en 6 waterschappen. HVC is een bedrijf met een omzet van ± 300 miljoen en er werken ± 1000 mensen. HVC zegt dat gezien de zwaarte van deze functie dit salaris prima te verantwoorden is. HVC weigerde om de namen van de voorstemmers openbaar te maken.

Reageren via facebook