Medemblik Actueel.

Algemeen

Te diep liggend schip trekt zinker met kabels bij de Kwikkelsbrug los

[adrotate group="2"]

MEDEMBLIK – Scheepvaart onder de Kwikkelsebrug in Medemblik is de komende weken beperkt mogelijk. Onder de brugverbinding tussen de Oosterhaven en Westerhaven is een zinker met kabels voor de besturing van de brug omhoog getrokken. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door een te diep liggend schip.

De woordvoerder van de havens zegt: “We doen een onderzoek naar de precieze oorzaak. De doorvaart is de komende weken beperkt tot een diepgang van maximaal 1.80 meter. Maandag 20 maart gaan we de schade opnemen.”

Eén tot twee weken

“Na de inspectie wordt gestart met de reparatie. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang de doorvaart beperkt blijft. Voorlopig gaan we uit van een periode van één tot twee weken. Booteigenaren die twijfelen of zij gebruik kunnen maken van de verbinding kunnen het beste contact opnemen met het kantoor van de Stadshavens, tel:  (0227) 54 16 86.”

Reageren via facebook