Foto: Thea Groen, de drie uitblinkster bij elkaar nr. 8 Britt Holster SEW, nr. 15 Lotte Prak topscore met 7 treffers voor VZV en nr. 18 Jane Kramer 5 doelpunten voor VZV.

SEW in zinderende slotfase onderuit tegen VZV

NIBBIXWOUD – VZV kwam goed uit de startblokken en nam door Joyce Hillen en Lotte Prak meteen een 2-0 voorsprong. De thuisploeg stelde hierna orde op zaken en na 5 min. kwam SEW voor het eerst in deze ongekend spannende wedstrijd op voorsprong 3-2.

Aan elkaar gewaagd

De ploegen waren volkomen aan elkaar gewaagd, met nog 5 min. te gaan was de stand nog steeds in evenwicht 7-7 waar de keepsters van beide teams toch een groot aandeel in hadden met tal van schier onmogelijke reddingen. SEW nam echter voor het rustsignaal van de consequent fluitende scheidsrechters Gortzen & Thijssen toch weer een voorsprong van twee doelpunten.

Ruststand 11-9.

Na de pauze zou het dan moeten gebeuren en het was het SEW die het heft in handen namen . Met Britt Holster in de hoofdrol en oud VZV speelster Kim Groen in hun gelederen pakte SEW na 5 min. zelfs een 15-11 voorsprong. Bij VZV wist Amber Zomerdijk met enkele geweldige reddingen een grotere achterstand te voorkomen en zorgde in die fase met enkele snelle breaks op de snelle Lisanne Kolken dat VZV na 12 min. weer op voorsprong kwam 16-17.

SEW op voorsprong

Jean Kramer zag hierna nog een enorme pegel op de lat uiteen spatten waarna SEW weer langs zij kwam 17-17. Opmerkelijk was dat hierna ruim zes minuten niet meer werd gescoord waarna SEW op voorsprong kwam en in onder-tal zelfs de 19-17 aantekende met nog 10 min. op de klok. Met nog 5 min. te spelen kwam SEW door een perfect uitgevoerde snelle aanval op 21-19 en SEW keepster Annemarie van Kampen wist met twee geweldige reddingen een tegendoelpunt te voorkomen uit een break out.

Britt Holster wist vervolgens met ongeoorloofde charge een uitbraak van VZV te voorkomen wat haar een directe Rode kaart opleverde. Het werd een zinderend slot met de thuisploeg nog steeds op voorsprong, twee minuten voor tijd benutte Lotte Prak een strafworp 21-20 waarna SEW zich geen raad wist met de tegenaanval en was het nogmaals Lotte Prak die met nog 1 min. te spelen de gelijkmaker aantekende 21-21.

Een verrassing leek aanstaande, SEW zou alsnog als winnaar uit deze derby kunnen komen als hun laatste aanval een doelpunt op zou leveren. Trainer/coach Ronald v/d Kamp eerder al eens succesvol tegen VZV dacht door met een time out dat huzarenstukje nogmaals te herhalen. Door balverlies van SEW bracht het echter VZV in een zinderend slot de overwinning, Lotte Houtenbos scoorde de winnende treffer voor VZV.

Eindstand 21-22.

Reageren via facebook