Poppen vertellen in het Westfriesgasthuis over epilepsie

REGIO – Op vrijdagmiddag 21 april is er een poppenkastvoorstelling in het Westfriesgasthuis. De voorstelling geeft voorlichting over epilepsie en is bedoeld voor kinderen die te maken krijgen met epilepsie. Dat kan een broertje of zusje zijn, maar ook een klasgenootje, of een vriendje uit de buurt.

Petra de Bruin, epilepsieconsulent in het Westfriesgasthuis: “Epilepsie heeft veel invloed op kinderen, maar ook op hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Met behulp van de poppen krijgen ze voorlichting die aansluit bij de beleving van een kind. De voorstelling helpt om te ontspannen waardoor de kinderen hun gevoelens en ervaringen makkelijker kunnen delen. Ze kunnen namelijk ook met de poppen praten en vragen stellen.”

Poppenkast
Het poppentheater is gebaseerd op het boek ‘Spiedie’ van Theo Heisen en wordt uitgevoerd door twee speltherapeuten van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland). Op speelse wijze wordt het verhaal verteld van Maaike, haar hondje Spiedie en vriendin Karlijn. Maaike heeft epilepsie. Tijdens de voorstelling wordt duidelijk wat dat betekent en welk effect de ziekte heeft op haar en haar omgeving. De poppenkast is bij uitstek geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar is ook informatief voor ouders en docenten.

Bijwonen

De voorstelling is op vrijdag 21 april van 15.00 tot 16.30 uur in het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis. Inloop met koffie, thee en limonade vanaf 14.30 uur. De voorstelling is gratis. Aanmelden kan via e-mail: zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl.

Reageren via facebook