6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 05:51
Medemblik Actueel.

Coronavirus update gemeente Medemblik: verdere toename aantal besmettingen en ziekenhuisopnames

MEDEMBLIK – Het aantal inwoners binnen de gemeente Medemblik dat besmet is met het coronavirus is in 3 dagen van 57 gestegen naar 65, het aantal inwoners uit de gemeente Medemblik dat in het ziekenhuis ligt met een coronabesmetting is met 1 opgelopen naar 18. Het aantal inwoners uit de gemeente Medemblik dat is overleden aan het coronavirus blijft 6.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Update Nederland

Vandaag zijn er 137 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 123 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 35.729 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

COVID-19 in verpleeghuizen
Naar schatting heeft ongeveer één derde van de verpleeghuizen tenminste één patiënt met COVID-19. We zien dat er de laatste dagen niet veel nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten bijkomen. We zien wel verspreiding van COVID-19 binnen verpleeghuizen. Het aantal verpleeghuisbewoners met COVID-19 dat overlijdt, blijft stabiel hoog.

Reageren via facebook