Medemblik Actueel.

Bedrijven

Oude pand Sinus Jevi Medemblik tegen de vlakte.

MEDEMBLIK – De huidige eigenaar Citadel Investments van Frits Kroymans heeft de sloopvergunning al binnen om het pand aan de Nijverheidsweg te slopen. Hiervoor in de plaats wil de vastgoedtak van Kroymans bedrijf de vrijgekomen kavel geschikt gaan maken voor een plaats waar meerdere bedrijven zich kunnen gaan vestigen.

Lees ook: Medembliks bedrijf betrokken bij invoer 1800 kilo cocaïne

Het pand zelf is op dit moment verzegeld door burgemeester Frank Streng na de vondst van 1800 kilo cocaïne in een lading bananen. De huidige eigenaar zit met deze verzegeling in zijn maag omdat hij het object nu niet kan verkopen al zegt de burgemeester dat als er een echte serieuze gegadigde is hier natuurlijk altijd over kan worden overlegd om de verzegeling op te heffen.

Inbraken

Door de leegstand is het pand aan de Almereweg een gewild object bij inbrekers die, ondanks dat het pand volledig leeg staat, toch nog gaan kijken of er wat te halen valt. Regiocontrol heeft de bewaking van het pand op zich genomen maar kan toch niet voorkomen dat er zo nu en dan wordt ingebroken.

Puur toeval

Citadel Investments woordvoerder Tjeerd Meijer zegt dat het puur toeval moet zijn geweest dat de drugscriminelen het pand hebben gevonden, “mogelijk zijn zij ook bij de bezichtingsdagen geweest en een plek gevonden waar zij de 1800kg cocaïne konden ontvangen, verder verdelen en daarna het pand weer verlaten.”

Reageren via facebook