17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 16:03
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Stichting Behoud Nederlandse Kermissen wil kermissen organiseren in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De Stichting Behoud Nederlandse Kermissen (SBNK) wil nu het kabinet vanaf 1 juli de coronamaatregelen verder heeft versoepeld in de gemeente Medemblik weer kermissen gaan organiseren via een door hun aangeleverde coronaprotocol.

Vanuit de inwoners van de gemeente Medemblik krijgt SBNK veel vragen wanneer de kermissen weer gaan beginnen en waarom er geen kermissen zijn maar de pretparken wel weer gewoon open mogen.

SBNK laat in een brief weten: ,,Er schuilt een groot gevaar in het feit dat als wij dit jaar niet meer onze attracties kunnen exploiteren, de kans steeds groter wordt dat er volgend jaar kermissen gaan afvallen in sommige dorpskernen in de gemeente Medemblik omdat het economisch dan niet meer vol te houden is om daar een verloren jaar terug te verdienen.

Door de coronacrisis staat bij veel kermisondernemers het water tot aan de lippen en ligt het faillissement op de loer en zullen veel kermisondernemers in Noord-Holland het loodje leggen. SBNK laat weten dat zij als stichting er zich van bewust zijn dat bepaalde regels in acht genomen dienen te worden die door het RIVM zijn opgesteld, maar SBNK ziet niets in het wachten tot er een vaccin is, zeker nu het straatbeeld weer meer als vanuit gaat lijken, de markten weer beginnen en het openbaar verkeer weer opgang komt.

De gemeente Medemblik wacht op een besluit van de Veiligheidsregio en dan is het pas zeker of vanaf 1 juli de kermissen weer mogen draaien.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?