12.1 C
Medemblik
24 mei 2020 10:31
Medemblik Actueel.

Totale ravache bij Toyota Botman
Totale ravage bij Toyota Botman

Verzekeraar De Gouwe blijft poot stijfhouden, Botman krijgt geen geld. klaar.

MEDEMBLIK – Ondanks dat alle data die beschikbaar is aangeven dat op 31 mei rond 13:45 uur er een wolkbreuk inclusief een valwind of downdraft, plaats vond boven Medemblik blijft verzekeringsbedrijf De Gouwe de poot stijfhouden en schuift de schuld van het instorten van het dak van Garage Botman af op Sjaak en Peter Botman, het was ‘wateracculatie en geen stormschade’, zegt het verzekeringsbedrijf.

Door deze actie van de verzekeringsmaatschappij zit Toyota Botman nu met een gigantische schadepost van ruim 250.000 euro die niet vergoed gaat worden en daar is de schade van het wegvallen van het pand als onderhoudsstation in Medemblik nog niet bij opgeteld. 

Het staat nu ook vast dat Toyota Botman niet meer terugkomt in Medemblik en enkel nog het bedrijf in Zwaag blijft aanhouden wat de redding voor het bedrijf is.  Zo komt er dus na tientallen jaren plotsklaps een einde aan ‘Garage Botman’ in Medemblik, en het bedrijf zal node gemist gaan worden door de vele klanten in en om Medemblik.

Lees ook: Garage Botman zoekt filmbeelden van 31 mei

Peter Botman laat weten aan Medemblik Actueel dat er een advocaat in handen is genomen om verdere stappen tegen De Gouwe te nemen als zij halsstarrig blijven weigeren de schade te vergoeden. Een stap naar de Verzekeringskamer zit er dan zeker in.

Reageren via facebook