Taxi Kaijer maakt kans op titel ‘Duurzame Ondernemer 2016’

WERVERSHOOF – Taxibedrijf Kaijer uit Wervershoof dingt mee naar de Award Duurzame Ondernemer 2016. Duurzame Distributie realiseert hij met energiezuinige voertuigen, trainingen voor zuinig rijgedrag en goede toezicht hierop.

De chauffeurs zijn getrainde professionele energiezuinige rijders. Reizigers maken een comfortabele en veilige gebruik van een taxi. Rob Kaijer vertelt dat het rijgedrag online wordt bijgehouden. “We letten op het onnodig stationair draaien van een taxi, overmatig toerental, overmatig versnellen, te hard rijden en te hard remmen.

Elke dag komen deze gegevens beschikbaar voor zowel het bedrijf als de chauffeurs.” Verder heeft Taxi Kaijer sinds een paar maanden twee rolstoelbussen op Groengas. Dat bespaart veel CO2. Een groot deel van het wagenpark bestaat uit voertuigen met een Euro6 motor, momenteel de schoonste dieselmotor. Het kantoor is ook verduurzaamd: TL buizen maakten plaats voor LED-verlichting. Er wordt minder geprint en meer digitaal gewerkt.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.