Medemblik Actueel.

’t Abbehuisje – ‘Van reformatie naar transformatie’

ABBEKERK – De komende twee bijeenkomsten  in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ hebben de titel ‘Van reformatie naar transformatie’.  De eerste is op 22 februari. Plaats van handeling is ’t Abbehuisje in Abbekerk. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. ’t Abbehuisje ligt naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat in Abbekerk. De toegang is gratis.

Onderwerp is de verandering die de kerk heeft ondergaan van de middeleeuwen naar de moderne tijd.  Die veranderingen leidden uiteindelijk naar het moderne Europa met vrijheid van meningsuiting,  moderne wetenschap en filosofie en democratie in Europa.

In ‘Verhalen van toen…’ worden actuele ontdekkingen en ontwikkelingen rond de Bijbel en het christelijk geloof besproken. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

De tweede avond over ‘Van reformatie naar transformatie’ is op 22 maart.

Reageren via facebook